Studying at the University of Verona

Here you can find information on the organisational aspects of the Programme, lecture timetables, learning activities and useful contact details for your time at the University, from enrolment to graduation.

A.A. 2019/2020

Academic calendar

The academic calendar shows the deadlines and scheduled events that are relevant to students, teaching and technical-administrative staff of the University. Public holidays and University closures are also indicated. The academic year normally begins on 1 October each year and ends on 30 September of the following year.

Academic calendar

Course calendar

The Academic Calendar sets out the degree programme lecture and exam timetables, as well as the relevant university closure dates..

Academic year:
Definition of lesson periods
Period From To
TPALL 1° ANNO 1° SEMESTRE Oct 1, 2019 Dec 20, 2019
TPALL 2° ANNO 1° SEMESTRE Oct 1, 2019 Dec 20, 2019
TPALL 3° ANNO 1° SEMESTRE Oct 1, 2019 Dec 20, 2019
TPALL 1° ANNO 2° SEMESTRE Feb 1, 2020 May 31, 2020
TPALL 2° ANNO 2° SEMESTRE Feb 1, 2020 May 31, 2020
TPALL 3° ANNO 2° SEMESTRE Feb 1, 2020 May 31, 2020

Exam calendar

Exam dates and rounds are managed by the relevant Medicine Teaching and Student Services Unit.
To view all the exam sessions available, please use the Exam dashboard on ESSE3.
If you forgot your login details or have problems logging in, please contact the relevant IT HelpDesk, or check the login details recovery web page.

Exam calendar

Should you have any doubts or questions, please check the Enrolment FAQs

Academic staff

A B C F G L M N O P R S T V Z

Liboi Elio Maria

elio.liboi@univr.it 0458027666

Longo Daniele

daniele.longo@apss.tn.it

Mantovani William

william.mantovani@univr.it

Mazzariol Annarita

annarita.mazzariol@univr.it 045 8027690

Micciolo Rocco

rocco.micciolo@economia.unitn.it

Mottes Monica

monica.mottes@univr.it +39 045 8027 184

Olivieri Mario

mario.olivieri@univr.it 045 8124921

Pertile Riccardo

riccardo.pertile@apss.tn.it 0461 904694

Porru Stefano

stefano.porru@univr.it + 39 045 812 4294

Rizzi Corrado

corrado.rizzi@univr.it 045 802 7947

Scapini Patrizia

patrizia.scapini@univr.it 0458027556

Tardivo Stefano

stefano.tardivo@univr.it +39 045 802 7660

Torre Francesco

francesco.torre@apss.tn.it

Vivori Cinzia

cinzia.vivori@apss.tn.it

Zancanaro Carlo

carlo.zancanaro@univr.it 045 802 7157 (Medicina) - 8425115 (Scienze Motorie)

Zoccatelli Gianni

gianni.zoccatelli@univr.it +39 045 802 7952

Study Plan

The Study Plan includes all modules, teaching and learning activities that each student will need to undertake during their time at the University. Please select your Study Plan based on your enrolment year.

ModulesCreditsTAFSSD
5
B
(CHIM/07 ,MED/44 ,MED/50)
5
B
(IUS/07 ,MED/42 ,MED/50 ,M-PSI/06)
6
A/B
(MED/01 ,MED/42 ,MED/50)
Final exam
7
E
-

1° Year

ModulesCreditsTAFSSD
8
A/B
(MED/42 ,MED/44 ,MED/45 ,MED/50)
6
A
(CHIM/03 ,CHIM/06 ,FIS/07)
9
B
(AGR/15 ,CHIM/09 ,CHIM/10 ,MED/42 ,MED/50)
3
E/F
(L-LIN/12)

3° Year

ModulesCreditsTAFSSD
5
B
(CHIM/07 ,MED/44 ,MED/50)
5
B
(IUS/07 ,MED/42 ,MED/50 ,M-PSI/06)
6
A/B
(MED/01 ,MED/42 ,MED/50)
Final exam
7
E
-

Legend | Type of training activity (TTA)

TAF (Type of Educational Activity) All courses and activities are classified into different types of educational activities, indicated by a letter.




SPlacements in companies, public or private institutions and professional associations

Teaching code

4S000490

Credits

3

Coordinatore

Roberto Tezzele

The teaching is organized as follows:

Ispezione degli alimenti di origine animale

Credits

2

Period

TPALL 3° ANNO 1° SEMESTRE

Academic staff

Roberto Tezzele

Learning outcomes

L’insegnamento è finalizzato alla comprensione e l’individuazione dei rischi dovuti all’utilizzo di prodotti alimentari di origine alimentare. Lo studente dovrà inoltre essere in grado di gestire le criticità della filiera alimentare proponendo le azioni correttive da intraprendere.

MODULO ISPEZIONE DEGLI ALIMENTI DI ORIGINE ANIMALE La principale connotazione del bagaglio professionale del tecnico della prevenzione nell'ambiente e nei luoghi di lavoro deve essere la capacità di individuare, valutare e gestire i rischi per la salute dei cittadini. Questo corso si propone di offrire le nozioni e le esperienze utili e indispensabili alla messa a punto di azioni e procedure atte promuovere e garantire la sicurezza in campo alimentare. In particolare l’attività didattica si incentra sullo studio della normativa in materia di sicurezza alimentare, dei pericoli di ordine chimico, fisico e biologico riscontrabili sugli alimenti di orine animale, delle malattie trasmissibili con gli alimenti, della gestione della sicurezza alimentare e dei controlli ufficiali sulla catena alimentare.

MODULO MODELLI E METODI DI PREVENZIONE E VIGILANZA NELLA FILIERA AGROALIMENTARE DI ORIGINE ANIMALE Obiettivi formativi: Il corso si prefigge l’obiettivo di fornire nozioni e strumenti circa le informazioni obbligatorie per il consumatore sugli alimenti e mangimi nonché affrontare le problematiche legate alla produzione igienica, i monitoraggi e la gestione delle non conformità nel campo della produzione dei mangimi.

Type D and Type F activities

Academic year:

Modules not yet included

Career prospects


Module/Programme news

News for students

There you will find information, resources and services useful during your time at the University (Student’s exam record, your study plan on ESSE3, Distance Learning courses, university email account, office forms, administrative procedures, etc.). You can log into MyUnivr with your GIA login details.

Gestione carriere


Area riservata studenti


Graduation


Further services

I servizi e le attività di orientamento sono pensati per fornire alle future matricole gli strumenti e le informazioni che consentano loro di compiere una scelta consapevole del corso di studi universitario.