Studying at the University of Verona
Here you can find information on the organisational aspects of the Programme, lecture timetables, learning activities and useful contact details for your time at the University, from enrolment to graduation.
Study Plan
The Study Plan includes all modules, teaching and learning activities that each student will need to undertake during their time at the University.
Please select your Study Plan based on your enrollment year.
1° Year
Modules | Credits | TAF | SSD |
---|
Professional Laboratories (1st year)
2° Year activated in the A.Y. 2014/2015
Modules | Credits | TAF | SSD |
---|
Professional Laboratories (2nd year)
3° Year activated in the A.Y. 2015/2016
Modules | Credits | TAF | SSD |
---|
Professional Laboratories (3rd year)
Modules | Credits | TAF | SSD |
---|
Professional Laboratories (1st year)
Modules | Credits | TAF | SSD |
---|
Professional Laboratories (2nd year)
Modules | Credits | TAF | SSD |
---|
Professional Laboratories (3rd year)
Legend | Type of training activity (TTA)
TAF (Type of Educational Activity) All courses and activities are classified into different types of educational activities, indicated by a letter.
Application of diagnostic and therapeutic processes - SCIENZE DIETETICHE (2014/2015)
Teaching code
4S000098
Teacher
Credits
1
Language
Italian
Scientific Disciplinary Sector (SSD)
MED/49 - FOOD AND DIETETIC SCIENCES
Period
INF. BZ 2° anno 1° semestre dal Oct 2, 2014 al Dec 22, 2014.
Learning outcomes
Informazione provvisioria da confermare da parte del docente.
L’insegnamento si focalizza sulla gestione e applicazione di processi diagnostici e terapeutici che sono richiesti per erogare l’assistenza infermieristica ai pazienti in diversi contesti di cura sia ospedalieri che territoriali e residenziali. Questo insegnamento si fonda sui principi della sicurezza ed efficacia delle cure per raggiungere i risultati di salute o uno stato di compenso dell'assistito e per valutare i progressi delle cure in collaborazione con il team interdisciplinare. L’approccio considera le modalità di applicazione dei processi diagnostici e terapeutici prescritti nonché le strategie di sorveglianza degli effetti.
Program
Informazione provvisioria da confermare da parte del docente.
Fabbisogno nutrizionale nel soggetto sano, livelli di assunzione giornalieri raccomandati nella popolazione (LARN )
Fisiologia dell’assorbimento gastrointestinale dei principi nutrizionali e dell’acqua
Integratori alimentari e miscele nutrizionali
Approccio nutrizionale alla persona obesa, alla malnutrizione e cachessia
La dieta della persona con problemi cardio-vascolari e disturbi epatici: esempi di diete
Examination Methods
Informazione provvisioria da confermare da parte del docente.
Esame scritto